NAMAZI – mala škola kuhanja, Ivanka Biluš – Božica BrkanID EK000238384
NAMAZI – mala škola kuhanja, Ivanka Biluš – Božica BrkanID: EK000238384
- Cijena
- 4,65 €
Gledano jezično, namaz je ono što je namazano, naneseno na podlogu mazanjem; premaz, a kulinarski — namaz je gusta smjesa napravljena od više mljevenih ili gnječenih sastojaka (povrće, sir, riba, m...
Saznaj više
Dostavljamo već od 02.12.2024
Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate
Povrat robe moguć unutar 14 dana
Vaš proizvod je dodan u košaricu
Pregled narudžbe
Gledano jezično, namaz je ono što je namazano, naneseno na podlogu mazanjem; premaz, a kulinarski — namaz je gusta smjesa napravljena od više mljevenih ili gnječenih sastojaka (povrće, sir, riba, meso i sl.) predviđena za sendviče i sl.
U svakome namazu obično prevladava jedna namirnica koja i “nosi” cijelu priču: neko meso, riba, sir, povrće ili voće te gljive. Zatim se namaz obogaćuje sušenim ili svježim začinima do prepoznatljivosti u izgledu, okusu i mirisu. Osim toga, vrlo su važni dodaci koji namazu daju lijepu mazivost, primjerice sir, majoneza, maslac, margarin, vrhnje, ulje, mast, jaje i dr. Valja voditi računa o tome da se namirnice slažu u svemu, pa i u roku trajanja. Upravo o sastojcima ovisi hoćete li neke namaze morati potrošiti odmah, stoga ih ne pripremajte u većim količinama. Neki pak mogu stajati u hladnjaku, a trajni namazi mogu poslužiti i kao zimnica. Podrazumijeva se da u vegetarijanski namaz nećete dodavati nešto mesno, ali u slatki ponekad upravo izvrsno pristaje nešto slano kako bi se istaknuo željeni okus ili izgled.
Vrstu namaza odaberite ovisno o gostima, prigodi, namirnicama te piću uz koje ćete ih poslužiti. Na raspolaganju su vam čaj, kava, bijelo i crno vino, sokovi, žestoka pića... Uz vrlo ljute i snažne namaze i dipove možete poslužiti i rusku ili poljsku votku. Možda vas takva pomisao odvede i na kakvu zanimljivu tematsku večer — vegetarijansku, meksičku s tequilom ili pak ljubavnu s nježnom sangrijom ili pjenušcem. Namazi su idealni u prigodi kušanja više vrsta vina, djelujući kao par u slju - bljivanju, i uopće kada dostaju samo prigrisci, zalogajčići.
Broj stranica | 53 |